Kursus: Præsentationsteknik og
mundtlig retorik

Skal I holde skarpere præsentationer? Skal I være skarpere i oplæg og indlæg? Skal I have styr på det klare budskab, der rammer modtagerne; på den røde tråd i strukturen, de gode powerpoints og på et godt kropssprog? Så er det et af Rhetoricas kurser i præsentationsteknik og mundtlig retorik, der skal til.

Justeret til jeres behov og ønsker til indhold, bygget på forskningsbaserede redskaber og baseret på vores erfaring og indsigt fra hundredvis af tidligere kurser. Og med mulighed for at justere niveauet til både dem, der ikke tidligere har fået meget træning i præsentationsteknik samt dem, der har været på kurser tidligere.
Blandt vores kunder til vores kurser i skriftlig retorik og bedre indstillinger er:
 • Mange styrelser og ministerier
 • Store og mellemstore danske virksomheder
 • Universiteter, ph.d.-skoler og forskningsorganisationer
 • Internationale organisationer (hvor undervisningen sker på engelsk)
 • Virksomheder, der ønsker online undervisning.
Optimal veksling mellem teori og praksis. Jeg kan varmt anbefale kurset.
Tine Nordentoft Thorsen,
Informations- og kommunikationsmedarbejder, Skovdyrkerne
Vi garanterer:
 1. At vi leverer et kursus, der giver forskningsbaserede redskaber og øvelser i dem.
 2. At det lærte kan anvendes i dit arbejde fra dagen efter kurset.
 3. At selvom det er forskningsbaseret, så byder kurset på forbavsende få tørre lærebøger og støvede kompendier og på temmelig mange grin og god energi. Sjovt og interessant skal gå hånd-i-hånd med forskningsbaseret og fagligt velfunderet.
Blandt emnerne på kurserne er typisk:
 • At skabe relevante og interessante præsentationer
 • At ramme modtageren, så de husker, føler og gør det, der er tiltænkt, efter præsentationen
 • At opbygge en god rød tråd og struktur
 • At indtænkte modargumenter og indvendinger i præsentationerne
 • At skabe troværdighed fra første sætning
 • At vælge ord, der sætter de rette spor i hukommelsen og give den rette fornemmelse i maven
 • At bygge PowerPoints, der understøtter oplægsholderen, så det ikke er oplægsholderen, der understøtter PowerPoints’ne.
 • At have et kropssprog, der på en gang er velfungerende, naturligt og overbevisende.
Og vi kombinerer gerne med forskningsbaserede redskaber og øvelser inden for storytelling, ledelseskommunikation eller andre emner, I vil have vævet ind.

Form og forløb

Vi skræddersyr formatet, så det passer til jeres behov og virkelighed – fra et kort inspirationsoplæg til et egentligt læringsforløb. Vi anbefaler enten to eller tre dage til et kursus i præsentationsteknik og mundtlig retorik. Gerne som 2+1, hvor der er et par dage mellem dag 2 og dag 3, så deltagerne har tid til at arbejde hjemme med en præsentation fra deres hverdag, som de så kan holde og få feedback på på den sidste dag.
Overordnet arbejder vi med følgende format:
 • En blanding af teori, drøftelser og øvelser – oftest med udgangspunkt i deltagernes egen cases, så de løser arbejdsopgaver, mens de lærer.
 • Læring er vigtig – og at kende en teori eller model er ikke det samme som at beherske den.Derfor er vores redskaber forskningsbaserede og trænes med deltagerne, så de har anvendt dem i praksis.
 • Vi videooptager oftest deltagerne undervejs, så de selv kan se, hvad de gør godt og hvor der skal ændres – og så de selv kan se, hvordan de udvikler dig undervejs (det kan være svært selv at mærke, at man faktisk gør tingene anderledes og at det virker, hvis ikke man også ser sig selv udefra med video)
 • Vi tilbyder både ekstra læsningsmateriale inden, under og efter forløbet, hvis I ønsker det. Så læringen kan optimeres og vi kan få mest muligt ud af timerne sammen.
Alle kurser sluttes med både individuel og fælles evaluering samt en efterlæringsøvelse, der øger deltagernes evne til at huske de nye ting, de har lært.

Forberedelse

Vi gør meget ud af forberedelse, idet det er vores erfaring, at det vigtigste succeskriterium er, at alle forventninger til indhold, form og tempo afstemmes både før og under et forløb. Derfor er det også vigtigt, at vi kender deltagernes hverdag og arbejdsopgaver inden kurset, så vi sikrer, at vi kender deltagernes forudsætninger og ved, hvordan vi bedst kan give dem udbytte af forløbet.

Tag kontakt

Lad os tage en snak eller udfyld kontaktformularen
Du kan kontakte os online ved at bruge formularen nedenfor. Vi kontakter dig hurtigst muligt – og ser frem til at drøfte, hvordan vi kan forbedre din kommunikation, retorik og ledelse.