Kursus: Skriftlig retorik og bedre indstillinger og beslutningsoplæg

Skriver I mange tekster internt? F.eks. notater, indstillinger, rapporter og beslutningsoplæg? Skal de være skarpere, tydeligere og mere præcise, så man som læser ved, hvad man skal gøre med det, man har læst? Så er det et af Rhetoricas kurser i skriftlig retorik og bedre indstillinger og beslutningsoplæg, der skal til.

Justeret til jeres behov og ønsker til indhold, bygget på forskningsbaserede redskaber og baseret på vores erfaring og indsigt fra hundredvis af tidligere kurser. Og med mulighed for at justere niveauet til både dem, der ikke har meget erfaring med skrivning af interne tekster samt dem, der har været på kurser tidligere.
Blandt vores kunder til vores kurser i skriftlig retorik og bedre indstillinger er:
 • Mange styrelser og ministerier
 • Store og mellemstore danske virksomheder
 • Fagforeninger og faglige organisationer
 • Virksomheder, der ønsker online undervisning.
Optimal veksling mellem teori og praksis. Jeg kan varmt anbefale kurset.
Tine Nordentoft Thorsen,
Informations- og kommunikationsmedarbejder, Skovdyrkerne
Vi garanterer:
 1. At vi leverer et kursus, der giver forskningsbaserede redskaber og øvelser i dem.
 2. At det lærte kan anvendes i dit arbejde fra dagen efter kurset.
 3. At selvom det er forskningsbaseret, så byder kurset på forbavsende få tørre lærebøger og støvede kompendier og på temmelig mange grin og god energi. Sjovt og interessant skal gå hånd-i-hånd med forskningsbaseret og fagligt velfunderet.
Blandt emnerne på kurserne er typisk:
 • At skabe relevante og interessante tekster, der er nemme for modtageren at læse og forstå,
 • At give en kogebogsopskrift til at bygge en god tekst, så man skridt for skridt får skrevet en god tekst,
 • At ramme læseren, så de husker, føler og gør det, der er tiltænkt, efter præsentationen,
 • At opbygge en god rød tråd og struktur – muligvis via brug af en intern skabelon,
 • At tydeliggøre formålet med teksten,
 • At vælge et sprogligt niveau, der passer til modtageren,
 • At ramme en sproglig stil, der matcher organisationens sprogpolitik,
 • At give deltagerne redskaber til at give feedback på tekster – og til at bede om den rette feedback på egne tekster, så de ikke nøjes med ’hvad synes du?’.
Og vi kombinerer gerne med forskningsbaserede redskaber og øvelser inden for argumentation, decision making eller andre emner, I vil have vævet ind.

Form og forløb

Vi skræddersyr formatet, så det passer til jeres behov og virkelighed – fra et kort inspirationsoplæg til et egentligt læringsforløb. Vi anbefaler to dage til et kursus i skriftlig retorik og bedre indstillinger og beslutningsoplæg. Gerne som 1+1, hvor der er et par dage mellem dag 1 og dag 2, så deltagerne har tid til at arbejde hjemme med en tekst fra deres hverdag, som de så kan få feedback på på den sidste dag.
Overordnet arbejder vi med følgende format:
 • En blanding af teori, drøftelser og øvelser – oftest med udgangspunkt i deltagernes egen cases, så de løser arbejdsopgaver, mens de lærer.
 • Læring er vigtig – og at kende en teori eller model er ikke det samme som at beherske den. Derfor er vores redskaber forskningsbaserede og trænes med deltagerne, så de har anvendt dem i praksis.
 • Vi lader deltagerne give hinanden feedback, for man lærer meget af at læse andres tekster og forholde sig til dem.
 • Vi tilbyder både ekstra læsningsmateriale inden, under og efter forløbet, hvis I ønsker det. Så læringen kan optimeres og vi kan få mest muligt ud af timerne sammen.
Alle kurser sluttes med både individuel og fælles evaluering samt en efterlæringsøvelse, der øger deltagernes evne til at huske de nye ting, de har lært.

Forberedelse

Vi gør meget ud af forberedelse, idet det er vores erfaring, at det vigtigste succeskriterium er, at alle forventninger til indhold, form og tempo afstemmes både før og under et forløb. Derfor er det også vigtigt, at vi kender deltagernes hverdag og arbejdsopgaver inden kurset, så vi sikrer, at vi kender deltagernes forudsætninger og ved, hvordan vi bedst kan give dem udbytte af forløbet.

Tag kontakt

Lad os tage en snak eller udfyld kontaktformularen
Du kan kontakte os online ved at bruge formularen nedenfor. Vi kontakter dig hurtigst muligt – og ser frem til at drøfte, hvordan vi kan forbedre din kommunikation, retorik og ledelse.