Nordea har mange specialister, der går fra at være netop specialist til mellemleder. Denne transitionsproces kræver et andet og nyt fokus bl.a. i relation til at kunne skabe mening på ølkassen – altså evne til ved hjælp af mundtlig kommunikation at kunne lede med mening og retning.
Løsningen vi sammen designede
Sammen med Nordea skræddersyede vi en to-dages workshop, hvor vi arbejdere med:
- At være opmærksom på modtagerperspektivet, men også på egen afsenderrolle, hvilket ledelsesbrand, hvilken ledelsesfortælling man kommunikerer ud fra, og hvilken påvirkning det har på medarbejderne.
- At sikre en rød tråd i de mange kommunikationsindsatser.
- En øget opmærksomhed på særligt karakterdelen af troværdighedsaspektet, for at sikre et tydeligere WHY og dermed større incitament fra medarbejderne om at følge lederen – fx i forbindelse med forandringer/strategiimplementering.
Hvad kom der ud af det?
Lederne fik en række redskaber både i forhold til gennemslagskraft og øget fokus på troværdighed, som kan ruste dem til at være mere bevidste, når de kommunikerer mundtligt og gøre dem i stand til at skabe mening med deres indhold i kommunikationen.
Lederne fik træning i at bruge redskaberne. Bl.a.:
- Klar ledelseskommunikation – hav altid formålet for øje
- Storytelling – skab sammenhænge i din kommunikation, så de konkrete initiativer knytter an til organisationens værdier og retning
- Argumentation – skarp vinkling og på modtagerens præmisser
- Nonverbal kommunikation – vær nærværende og engageret